Videoer

Stor demonstration imod niqab-forbuddet


5 august 2018


Dette er en kort video af vores demonstration d. 1. august 2028. Omkring 3000 mennesker deltog og viste deres solidaritet med os og deres modstand mod denne diskriminerende lov.


Vi i Kvinder I Dialog vil fortsætte vores arbejde stærkere end nogensinde.

Vi vil ikke stoppe indtil, at denne lov ugyldiggøres, og vi lades være i fred.

Det reelle billede af kvinder med niqab


21 juni 2018


Undertrykte, udanske, arbejdsløse, hjernevaskede, terrorister?


Eller frie, kontaktskabende, studerende, engagerede, energiske?


Se med her, hvor vi viser vores reelle sider!

Ubehagelige oplevelser

ved 2. behandling af tildækningsforbuddet


29 maj 2018


Her er vores umiddelbare følelser oven på en række opsigtsvækkende hændelser under vores tur i for at overvære 2. behandlingen af tildækningsforbuddet.


Ved 2. behandlingen får vi forkert information af en vagt og får senere politiet tilkaldt til at holde øje med os i selve folketingssalen.


Denne modstand virker som motivation for os! Og som et symbol på den uretfærdighed, der lægger bag denne lov.

Protestforsamling mod tildækningsforbuddet


31 maj 2018


Her er højdepunkterne fra vores protestforsamling i går.


Vi takker alle for jeres deltagelse, og vi sætter utrolig stor pris på jeres støtte.


Politikerne så vedtagelsen af loven som en sejr, men den sande sejr fandt sted uden for Folketinget, hvor vi alle stod side om side og kæmpede mod deres uretfærdighed.


Vi håber på at samles igen. Kampen slutter ikke her. Den er først lige begyndt!

Interview med TV2

ved protest mod tildækningsforbuddet


31 maj 2018


Kan en demokratisk valgt lov være uretfærdig og uberettiget?

Lyt med i denne korte video af et interview med TV2.

Kvinder I Dialog gæster TV2


8 april 2018


Hvorfor vælger nogle kvinder at bære niqab, og hvilke konsekvenser har lovforslaget? Lyt med i denne video, hvor vi gæster TV2 news.

Åbent hus


18 marts 2018


I fredags afholdte vi vores allerførste ‘Åbent Hus’ arrangement. Dagen var præget af gode samtaler, nysgerrige sjæle og en hyggelig atmosfære.


Vi er overvældet af al den positivitet og alle de spændende samtaler vi har haft med hver enkelt af jer.


Vi vil gerne takke jer alle for jeres deltagelse og vi ser allerede frem til vores næste ‘Åbent Hus’ arrangement.Hvad synes den danske befolkning om tildækningsforbuddet?


14. marts 2018


Der bliver snakket så meget om niqab klædte kvinder, men der bliver næppe snakket med dem. Kvinder I Dialog har derfor på eget initiativ stået på gadeplan og snakket med befolkningen og hørt deres meninger om det såkaldte "tildækningsforbud".Invitation til Åbent Hus


11. marts 2018


I fredags stod vi ude foran Christiansborg hvor vi inviterede til vores Åbent Hus arrangement. Vi fik delt en masse lækre småkager ud. Derudover deltog vi i et pressemøde og efterfølgende uddelte vi varm suppe til de hjemløse på gaden (det var såå koldt).
Spørgsmål og svar


5. marts 2018


Der er blevet dannet mange fordomme, stereotyper og spørgsmålstegn om kvinder der går med niqab. Kvinder i dialog har derfor lavet denne video for, at besvare mange af de spørgsmål de møder i løbet af deres dagligdag!


Besøg på Ryslinge Efterskole


3 marts 2018


Kvinder I Dialog havde fornøjelsen af at holde oplæg på Ryslinge Efterskole, hvor både spændende og lærerige samtaler fandt sted. Vi blev modtaget af de mest imødekommende elever og undervisere og resultatet var en yderst givende aften.

Systematisk diskrimination mod muslimer


21. februar 2018


Folketinget står til at indføre et forbud mod niqab i det offentlige rum efter at regeringen sammen med DF og Socialdemokratiet har erklæret, at de er for et forbud. Hvorfor skal vi bekymre os om et niqab-forbud? Fordi intolerance mod niqab kun kan anses som intolerance mod islam og muslimer, da niqab udelukkende forbydes, fordi det betragtes som et islamisk symbol i lighed med tørklædet, minareter og bønnen. Derfor er et angreb mod niqab ikke kun et angreb mod de kvinder, der bærer det, men et angreb mod enhver muslims identitet.Interview hos Aftenshowet


12. februar 2018


Kvinder I Dialog blev inviteret til et interview hos Aftenshowet på DR1, for at diskutere lovforslaget samt italesætte de konsekvenser forbuddet vil medføre. Sandheden bag det danske maskeringsforbud


2. februar 2018


Hvorfor har politikkerne valgt at kalde forbuddet et maskeringsforbud og ikke et niqab/burka forbud som det i realiteten er?
Vores modsvar til politikerne


27. januar 2018


Der er på nuværende tidspunkt et flertal for et maskeringsforbud (niqab-burkaforbud) i folketinget.


Vi anmodede om et foretræde i et forsøg på at blive hørt. Fremfor at acceptere denne anmodning med en imødekommende indstilling, valgte politikerne at opstille et kriterie - afklæd jer! Hvorledes kan en afgørelse træffes mest hensigtsmæssigt, når man ikke vil inkludere de borgere den berører?


Desværre forholder det sig således, at politikere ofte lovgiver om sager, de hverken har, eller ønsker indsigt i.